Endonezya, ilk bakışta dünyanın diğer ucundaki uzak bir ülke gibi görünebilir. Ancak duygu akrabalığımız, gönül bağımız bulunan bu ülke ile tarihimiz mesafeleri aşan derin bir dostluğun emarelerini taşıyor.

Özellikle, 16. yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu’nun Portekizliler’e karşı savaşan Müslüman Açe Sultanlığı’na yaptığı askeri yardım ve sağladığı destek tarihçiler tarafından iki ülke arasındaki ilişkilerin dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Temelleri yüzyıllar önce atılan bu kıymetli bağın izlerini bugün halen Endonezya’da görmek mümkün. Çeşitli tarihi izler dışında, geleneksel olarak kuşaktan kuşağa aktarılan saygı kültürünün bir parçası olarak Endonezya’da “Ben Türk’üm” dediğinizde içten bir sevgi ve saygı ile karşılanıyorsunuz.

Endonezya – Türkiye ilişkilerine ve tarihi dostluğa mütevazı bir katkı olarak kabul görmesi dileğimizle...

İNDİR

PDF Download

E-book indirme linkinin gelmesini istediğiniz eposta adresinizi yazarak devam edebilirsiniz. Öncelikle mail adresinizi doğrulamanız gerekmektedir. Formu gönderdikten sonra gelecek mail'daki bağlantıya tıklayarak mail adresinizi onaylayabilirsiniz.

© 2023 Hitay Vakfı. Her hakkı saklıdır.

Eski Büyükdere Caddesi, Özcan Sokak, No:2, 34415, Kağıthane, İstanbul

© 2021 Hitay Vakfı. Her hakkı saklıdır.

Privacy Preference Center