ETKİNLİKLER

Etkinlik Programı sahne sanatları, klasik, çağdaş ve elektronik müzik, film, performans sanatı ve dijital sanatlar gibi pek çok disiplinin yenilikçi örneklerine ve nitelikli yorumlarına yer veriyor.

Sanat ve eğitimin dönüştürücü gücüne olan inancımızla, 10 Mayıs – 10 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek 6. Mardin Bienali’ne destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.Vakıf Kurucu Başkanımız Emin Hitay’ın kişisel girişimleri ve vakfımızın kurumsal desteğiyle, @mardinbiennial altıncı edisyonuna katkıda bulunarak, bölgenin kültürel ve sanatsal gelişimine destek vermeyi hedefliyoruzUzun soluklu planlanan bu iş birliği, Mardin Bienali’nin sürdürülebilirliğini ve bölgedeki etkisini artırmayı amaçlıyor.Bienal kapsamında düzenlenecek çeşitli etkinlikler aracılığıyla da, sanatın farklı disiplinlerle buluşmasını ve geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak, Mardin Bienali’nin etkisini ve erişimini artırmayı hedefliyoruz.Direktörlüğünü Döne Otyam ve Hakan Irmak’ın yaptığı, Ali Akay küratörlüğündeki bienal bu sene, “Daha Uzaklara” başlığı altında günümüzde yaşamakta olduğumuz tüm sanatsal, siyasi ve sosyolojik sorunların ötesine nasıl geçebileceğimiz hakkında sorular soruyor.

Hitay Vakfı sanat ve kültür alanında ihtiyaç duyan sanatçılara belirli ölçeklerde atölye mekanı ve üretim desteği sağlamakta, sanatçının üretiminin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmaktadır.

2013 yılından bu yana başlatılmış olan proje, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Hitay Vakfı arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında gerçekleştirilmeye devam etmektedir. Proje, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oluşturulan jüri tarafından mezuniyet projeleri başarılı bulunan öğrencilerin Hitay Vakfı bünyesinde Art Basel Sanat Fuarı’na ya da Venedik Bienali’ne seçilerek gönderilmesini kapsamaktadır. Proje 2023 yılı itibariyle Hitay Vakfı tarafından desteklenmektedir.

2022 ve 2024 yılında Opus Amadeus Uluslararası Oda Müziği Festivali’ne sponsor olunmuştur.