AFET DESTEK PROJELERİ

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!Ülkemizde yaşanan ve milyonlarca vatandaşımızı etkileyen deprem felaketi nedeniyle çok büyük bir üzüntü ve acı içindeyiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Bu acı hepimizi derinden sarstı, her şeye rağmen görüyoruz ki tüm Türkiye el ele verdik ve birbirimizin yaralarını sarmak için kenetlendik. Hitay Vakfı olarak üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek üzere var gücümüzle çabalamaya devam edecek, yaralarımızı birlikte saracağız.

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) iş birliği ile başlatılan proje, depremden etkilenen ve TOÇEV tarafından belirlenen 100 ilköğretim ve lise öğrencisine 12 ay boyunca Manevi Aile olarak burs desteği verilmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliği ile başlatılan proje, depremden etkilenen ve Kimya-Metalürji Dekanlığı tarafından belirlenen 29 İTÜ öğrencisine 10 ay boyunca burs desteği verilmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) iş birliği ve Hitay Holding desteği ile başlatılan proje, depremden etkilenen ve TÜKD tarafından belirlenen, depremzede 15 kadın devlet üniversitesi öğrencisine 10 ay boyunca burs desteği verilmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından başlatılan Kahramanmaraş-Elbistan “DEİK Yaşam Kenti” projesine, Hitay Holding desteği ile 2 adet konteyner bağışlanmıştır.

Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) iş birliği ve Hitay Holding desteği ile başlatılan proje, WTECH tarafından belirlenen kadın depremzedelere giyim desteği ve çocuklara oyuncak desteği verilmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Deprem sonrası bireysel destek projeleri kapsamında;

• 3 öğrenciye bilgisayar&teknoloji desteği sağlanmıştır.
  • 2 depremzede aileye tek seferlik nakdi destek sağlanmıştır.
  • 1 yurtdışı yüksek lisans öğrencisine tek seferlik nakdi destek sağlanmıştır.

Mimar Sinan Güzel Sanatlat Üniversitesi (MSGSÜ) iş birliği ile başlatılan proje, depremden etkilenen ve üniversite tarafından belirlenen 30 MSGSÜ öğrencisine 12 ay boyunca burs desteği verilmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Kabataş Erkek Liseliler Derneği iş birliği ile başlatılan proje, depremden etkilenen ve dernek tarafından belirlenen 29 Kabataş Erkek Lisesi öğrencisine 12 ay boyunca burs desteği verilmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Biriz Dayanışma Derneği "Bir Ailem Daha Var" projesine 24 ay boyunca destek verilmektedir.

Ege Üniversitesi iş birliği ile başlatılan proje, depremden etkilenen ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından belirlenen 30 Ege Üniversitesi öğrencisine 12 ay boyunca burs desteği verilmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.